Vintervanor och övervintring hos Nötväcka (Sitta europaea).
Nötväckan är en stannfågel som finns kvar i reviret hela vintern. - Förråd: lever till stor del på de nötter och frön den gömt undan på hösten. - Fågelbord: en regelbunden och dominant gäst som gärna bär undan solrosfrön till gömmor. - Sällskap: ansluter sig ofta till kringströvande mesflockar under vintern. Vintervanorna hos Nötväcka (Sitta europaea) skiljer sig markant från sommarsäsongen — många arter flockar sig, byter habitat eller flyttar söderut. För stannfåglar är fågelbordet en viktig födokälla under kalla månader, medan vinterflyttare anländer från norr och öster. Mer information om nötväckans övervintring finns på Fågelkartans säsongskalender och hos SLU Artdatabanken.
På denna sida hittar du information om nötväckans vintervanor. Arten tillhör kategorin Nötväckor och är känd på latin som Sitta europaea. Fördjupa dig nedan i andra aspekter av nötväcka eller utforska närbesläktade arter i samma kategori.