Häckning och boplatser hos Gråsparv (Passer domesticus).
Gråsparven bygger sitt bo i skyddade hålrum på eller nära byggnader, till exempel under lösa takpannor, i ventiler och i nischer under skärmtak. Även fågelholkar, svalbon och hackspettshål används. Om det saknas boplatser kan den bygga ett friliggande bo med tak av strån i ett träd eller en buske. Den häckar ibland ensam men ofta i lösa grupper eller kolonier. Kullen består av fyra till sex ägg som ruvas av båda föräldrarna i regel 10–15 dagar, och ungarna lämnar boet efter i genomsnitt 14–16 dagar (11–23 har observerats).
På denna sida hittar du information om gråsparvens häckning. Arten tillhör kategorin Sparvfinkar och är känd på latin som Passer domesticus. Fördjupa dig nedan i andra aspekter av gråsparv eller utforska närbesläktade arter i samma kategori.