Föda och näringsval hos Hussvala (Delichon urbicum).
Hussvalan jagar uteslutande flygande insekter, framför allt tvåvingar och bladlöss. Jämfört med ladusvalan tar den mindre byten, söker föda på högre höjd och håller sig närmare boplatsen. Födan hos Hussvala (Delichon urbicum) varierar med årstid och tillgång — många arter äter insekter på sommaren och frön eller bär på vintern, medan rovfåglar och vadare har mer specialiserad diet. Att förstå hussvalans näringsval hjälper dig hitta arten i fält: leta i de habitat där födan finns. För detaljerade kostlistor se Artfakta hos SLU Artdatabanken.
På denna sida hittar du information om hussvalans föda. Arten tillhör kategorin Svalor och är känd på latin som Delichon urbicum. Fördjupa dig nedan i andra aspekter av hussvala eller utforska närbesläktade arter i samma kategori.