Föda och näringsval hos Brun kärrhök (Circus aeruginosus).
Hanen jagar inom ett fast jaktrevir som omfattar vassfält, strandängar och angränsande åkermark, och under hela häckningen förser han familjen med byte. Enligt Artfakta tar han sorkar, grodor, fåglar och fågelungar, och ibland även ägg, fisk och kadaver. På jakt efter bytet flyger han ibland flera kilometer från boet. Honan sköter i huvudsak bobygge, ruvning och utdelning av bytet till ungarna.
På denna sida hittar du information om brun kärrhökens föda. Arten tillhör kategorin Rovfåglar och är känd på latin som Circus aeruginosus. Fördjupa dig nedan i andra aspekter av brun kärrhök eller utforska närbesläktade arter i samma kategori.