Flyttning och sträck hos Talgoxe (Parus major).
Talgoxen räknas som stannfågel och gör inga långa flyttningar. - Stannar kvar: de flesta individer rör sig sällan mer än några mil från häckningsreviret. - Partiell flytt: nordliga populationer kan vissa år förflytta sig kortare sträckor söderut vid hård kyla och dålig frötillgång. - Ungfågelsspridning: unga talgoxar sprider sig från födelsereviret under hösten för att hitta egna revir. Till skillnad från äkta flyttfåglar som tornseglare saknar talgoxen fasta flyttvägar och övervintringsområden, och den utbredda stödutfodringen vid fågelbord har gjort det ännu lättare för arten att …
På denna sida hittar du information om talgoxens flyttning. Arten tillhör kategorin Mesar och är känd på latin som Parus major. Fördjupa dig nedan i andra aspekter av talgoxe eller utforska närbesläktade arter i samma kategori.