Flyttning och sträck hos Domherre (Pyrrhula pyrrhula).
Domherren är till stor del stannfågel. - Vanligast: att stanna kvar i Sverige över vintern. - Vissa år: många fåglar flyttar till Danmark och Mellaneuropa. - Nordliga populationer: fåglar från de nordligaste häckningsområdena i världen drar söderut om vintern. Flyttbeteendet hos Domherre (Pyrrhula pyrrhula) styr när och var arten kan observeras i Sverige. Vissa arter är stannfåglar som finns året runt, andra är sommargäster som anländer i april–maj och drar söderut i augusti–september, och en tredje grupp passerar bara under sträckperioderna. Sträcktoppar varierar med art och årstid — se Fågelkartans säsongskalender för mer information om domherrens flytt.
På denna sida hittar du information om domherrens flyttning. Arten tillhör kategorin Finkar och är känd på latin som Pyrrhula pyrrhula. Fördjupa dig nedan i andra aspekter av domherre eller utforska närbesläktade arter i samma kategori.