Flyttning och sträck hos Grönfink (Chloris chloris).
Grönfinken är en partiell flyttfågel med stor individuell variation. - Nordliga fåglar: rör sig söder- och västerut under hösten när frötillgången minskar. - Sydliga fåglar: är ofta stannfåglar året om. - Strövbeteende: vintertid är arten delvis nomadisk och följer tillgången på frön och bär. Vissa vintrar uppträder grönfinken mer talrikt i söder när nordliga fåglar dragit nedåt, medan den andra år är ovanlig — ett växlande mönster som främst styrs av frötillgången.
På denna sida hittar du information om grönfinkens flyttning. Arten tillhör kategorin Finkar och är känd på latin som Chloris chloris. Fördjupa dig nedan i andra aspekter av grönfink eller utforska närbesläktade arter i samma kategori.