Häckning och boplatser hos Skogsduva (Columba oenas).
Skogsduvan häckar i hål i träd. Utbredningen följer i stora drag förekomsten av grova hålträd, främst ek, nära jordbruksmark där den kan söka föda. Finns inga trädhål kan den använda knipholkar, klippskrevor och ruiner, och den kan även häcka långt inne i barrskog i spillkråkans gamla bohål. Normalt värper den två ägg (1–3) och lägger två till tre kullar per år. Ruvningen tar 16–18 dygn, och ungarna, som först matas med krävmjölk, är flygga efter 25–30 dygn. Häckningssäsongen varar från mitten av april till september, och paren är monogama.
På denna sida hittar du information om skogsduvans häckning. Arten tillhör kategorin Duvor och är känd på latin som Columba oenas. Fördjupa dig nedan i andra aspekter av skogsduva eller utforska närbesläktade arter i samma kategori.